Syötävät sävelet

Klassista musiikkia ja ruokaa käsittelevä blogi: musiikillisia reseptejä, juttua historiallisten säveltäjien gastronomisista mieltymyksistä sekä ruuista, jotka liittyvät klassiseen musiikkiin.

Sivut

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Säveltäjät
  • Kirjallisuutta
  • Liha on ongelma
  • Susanna Välimäki
  • Media

Reseptit

Reseptit ovat ruokalajeittain aakkosjärjestyksessä. Säveltäjän sukunimen mukainen listaus löytyy täältä.

Béarnaise-kastike (sinapilla maustettu)
Bénédictine-munkkilikööri
Chateaubriand
Entrecôte 
Genovalaiset raviolit (ravioli alla genovese / al tocco)
Gulassi (wieniläinen) (Saftgulasch)
Hildegardin hermopiparit (muskottikeksit)
Juustomakaroni (Käsespätzle)
Kastanjajäätelö 
Kikherneheitto (gregoriaaninen)
Knöödeli
Käsespätzle (juustomakaroni)
Lampaankyljykset 
Leipäknöödeli (Semmelknödel)
Maccheroni alla Rossini (Makaronit Rossini tapaan)
Mahlerin mökkiaamiainen
Makaronit Rossinin tapaan (maccheroni alla Rossini) 
Makrillifileitä valkoviinissä
Mantelimaito (drinkki)
Milanolainen risotto (risotto alla milanese)
Muskottikeksit (Hildegardin hermopiparit)
Ohukaiset
Parsakeitto
Porkkanat, keitetyt
Ravioli alla genovese (genovalaiset raviolit)
Reformikastike (lampaankyljyksille)
Risotto alla milanese
Risotto allo zafferano
Sahramirisotto (risotto allo zafferano)
Suklaakirsikat (ginettes)
Uunimakaroni Rossinin tapaan (maccheroni alla Rossini) 
Vihreä salaatti sipuli-valkoviinietikkakastikkeella 
Wieniläinen gulassi (leipäknöödelin kera)
Kohteen lähettäminen sähköpostitseBloggaa tästä!Jaa X:ssäJaa FacebookiinJaa Pinterestiin
Etusivu
Tilaa: Blogitekstit (Atom)

Gastromusikologiaa!

Kirjoitan blogissani ruuasta, joka liittyy klassiseen musiikkiin ja ylipäätään taiteeseen. Jollei muuta erikseen todeta, reseptit ovat omia kehitelmiäni, jotka perustuvat tutkimuksiini klassisen musiikin säveltäjien ruokatottumuksista sekä kulttuurihistorialliseen ruokaharrastukseen.

Suositut tekstit

  • Hildegardin hermopiparit – alkuperäinen lääke vs. nykynunnan pikkuleipä
  • Mitä Mozart joi? Vanhojen drinkkien autenttisuusliikkeen selvityksiä nro 1
  • Beethovenin perusmättö: Käsespätzle
  • Alma ”Bénédictine” Mahler: Vanhojen drinkkien autenttisuusliikkeen selvityksiä nro 2
  • Brahmsille maistui gulassi ja knöödeli
  • Gioachino Rossini ja makaronin taide
Syötävät sävelet

Lukijat

Ruokaa, musiikkia, kulttuurihistoriaa

  • Campasimpukka
    Chicken Fricassée – pannulla viinissä kypsennetty kana
  • Hannu Salmi: blogi
    Alien – kahdeksas matkustaja (Alien, 1979)
  • Antti Alanen: Film Diary
    Safar / The Journey (2024 restoration MK2 Films / Kanoon)
  • Molekyyligastronomia
    JÄÄTELÖ – KYLMYYDEN KEMIAA
  • Musik, sport och allt där emellan
    Ny publikation: Sångpraktiker inom den svenska idrottsrörelsen (ca 1872–1939)
  • Max Ryynänen Orient Express
    TALLINN ART SCENE (REVISITED)
  • SoupOpera
    Morande Gran Reserva Carmenere 2014 -punaviini ja BBQ-grillikyljyksiä
  • Alaston kriitikko
    Julkaistua 859: Omimisen perusteet?
  • Herrasmiehen päiväkirja
    Tuhkimo hurmasi Joensuussa
  • Kirjaneidon tornihuone
    Kiireestä, bloggaamisesta, elämästä ja onnellisuudesta
  • Off The Record
    Glass House, Glass Ceiling
  • This Victorian Life - Blog
  • Mustekala Kulttuurilehti Blogit

Lihansyönnistä

Teollinen liha on yksi ilmastonmuutoksen huomattavimpia aiheuttajia sekä eläinoikeusasia. Sano sille ei!

Blogiarkisto

  • ▼  2017 (3)
    • ▼  heinäkuuta (1)
      • Syötävät sävelet -kirja nyt kaupoissa!
    • ►  kesäkuuta (1)
    • ►  maaliskuuta (1)
  • ►  2016 (8)
    • ►  syyskuuta (1)
    • ►  kesäkuuta (1)
    • ►  huhtikuuta (1)
    • ►  maaliskuuta (2)
    • ►  helmikuuta (1)
    • ►  tammikuuta (2)
  • ►  2015 (6)
    • ►  joulukuuta (2)
    • ►  marraskuuta (4)

Tunnisteet

  • aamiainen
  • absintti
  • Aleksandr Ziloti
  • Alma Mahler
  • André Clouet
  • Anton Bruckner
  • Anton Schindler
  • Arnold Schönberg
  • Arthur Hartmann
  • Auguste Escoffier
  • béarnaise-kastike
  • Bénédictine
  • benediktiini
  • Bernadetten laulu
  • Beverly Hills
  • Bordeaux Blanc
  • café Tomaselli
  • Camille du Locle
  • chateaubriand
  • Clara Schumann
  • Claude Debussy
  • comfort food
  • cornichons
  • Decamerone
  • Don Giovanni
  • Eduard Hanslick
  • Eino Leino
  • Emma Bardac
  • entrecôte
  • Erik Satie
  • Eugenie Schumann
  • Eva Gesine Baur
  • Franz Liszt
  • Franz Wefel
  • Fulbert-Dumonteil
  • genovalaiset raviolit
  • Giachino Rossini
  • Giovanni Boccaccio
  • Giuseppe Verdi
  • Giuseppina Strepponi
  • gregoriaaninen kirkkolaulu
  • Gregorius I Suuri
  • gruyère
  • Guido Reni
  • gulassi
  • Gustav Mahler
  • Hampuri
  • Henri-Paul Pellaprat
  • Hildegard Bingeniläinen
  • Hildegardin hermopipari
  • Hofgärtnerei
  • Immanuel Kant
  • J. S. Bach
  • J. W. Goethe
  • Jean Cocteau
  • Johannes Brahms
  • Juha Torvinen
  • juustomakaroni
  • kaakao
  • kahvi
  • karamellisoitu sipuli
  • Karoline zu Sayn-Wittgenstein
  • karvasmanteliöljy
  • kastanjajäätelö
  • kastanjatahna
  • kateenkorva
  • keitetyt porkkanat
  • kikherne
  • kikhernekeitto
  • Kindertotenlieder
  • Kirjapaja
  • kirsikat
  • knöödeli
  • kokojyväleipä
  • Käsespätzle
  • laardi
  • lampaankyljykset
  • latinalainen kirkkolaulu
  • leipäkeitto
  • leipäknöödeli
  • Leopold Mozart
  • letut
  • lihakastike
  • Lina Schmalhausen
  • Ludwig van Beethoven
  • Luigi Germi
  • luuydin
  • maccheroni alla Rossini
  • madeira
  • Maiernigg
  • maitokahvi
  • makaronit Rossinin tapaan
  • makrilli valkoviinissä
  • mantelimaito
  • Manuel Rosenthal
  • Maria Anna (Nannerl) Mozart
  • Marie-Antoin Carême
  • Maurice Ravel
  • milanolainen risotto
  • minestrone
  • munapasta
  • munkkilikööri
  • muskottikeksi
  • muskottipähkinä
  • Niccolò Paganini
  • ohukaiset
  • ooppera
  • paavit
  • parmesaani
  • parsakeitto
  • pasta
  • Pernod
  • Physica
  • Pyhä Silvia
  • Päivi Juvonen
  • päärynä
  • ravioli
  • reformikastike
  • Richard Wagner
  • risotto
  • risotto alla milanese
  • Robert Schumann
  • Rooma
  • Rossinin salaattikastike
  • rumpusiivilä
  • sahrami
  • sahramirisotto
  • Salzburg
  • samppanja
  • San Gregorio Magno in Celio
  • San Saba
  • sesessionistit
  • sinapilla maustettu béarnaise-kastike
  • Sini Mononen
  • sipuli-valkoviinietikkakastike
  • Spätzle
  • Stavovské-teatteri
  • Stephan von Breuning
  • stracchino
  • suklaakirsikat
  • symbolismi
  • Syötävät sävelet -kirja
  • Thomas Mann
  • tocco
  • tomaatti
  • tournedos alla Rossini
  • tryffeli
  • tuorepasta
  • unkarilainen paprikajauhe
  • valkoviinietikkakastike
  • vasikanliha
  • vihersalaatti
  • Villa Verdi
  • W. A. Mozart
  • Wien
  • wieniläinen gulassi
  • yrttilikööri
  • Zum Roten Igel
Kuva: Pieter Claesz (1597/8–1660), Asetelma soittimien kanssa (1623, öljy kankaalle, Louvre). Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.